7 jaanuar 1999

Mööblifirma Virko ostja selgub täna

«Minu arust praeguse seisuga kolmandat vooru ei tule,» ütles Andres Hermet eile.

Hermet rääkis, et ligi saja töötajaga Ida-Virumaa mööblitehas töötab tänaseni. «Prognoositav jaanuarikahjum on 500 000--600 000 krooni, pole mõtet tehast hoida ja uuesti müüa,» ütles ta.

Pankrotihaldur ütles, et mööblitööstuse tervikvara teises pakkumisvoorus tõstsid kolm konkursil osalejat pakkumust. «Kümmet miljonit täis ei tulnud,» kommenteeris Hermet pankrotitoimkonna seatud piiri pakkujatele.

Virko teine pankrotihaldur Veiko Valgma ütles, et teises ringis tõusid pakkumused märgatavalt. «AS Thulema tõstis pakkumuse 4,8 miljonilt 5,3 miljonile,» tõi ta ühe näite. Valgma ei soovinud teisi pakkumusi enne reedet kommenteerida.

ASi Repo Vabrikud osanik Rein Kuusmik kinnitas paar päeva tagasi, et ka Repo Vabrikud on tõstnud oma senist 8,5 miljoni krooni suurust pakkumust. Esimeses müügivoorus tegi suurima pakkumuse AS Selertes Grupp, kes oli nõus maksma mööblitööstuse eest 8,6 miljonit krooni.

Mööblifirma Virko võlgade kogusumma ulatub praegu 57 miljoni kroonini. Suurimad võlausaldajad on Ühispank ja maksuamet. Kohus kuulutas Kohtla-Järve mööblifirma pankroti välja novembris, võlausaldajad otsustasid ettevõtte likvideerida ja selle tervikvara maha müüa.

Autor: BNS

Hetkel kuum