7 jaanuar 1999

Täna registreeritakse Telekomi IPO prospekt

Tänane registreerimine tähendab, et emissioon võidakse esmaspäeval välja kuulutada.

«See ei ole kindel, et me selle homme kinnitame, kuid homme hommikul vaadatakse see veel kord läbi ja 90protsendilise kindlusega võin öelda, et see kinnitatakse,» rääkis Mägi eile. Ta ei soovinud eile avalikustada seda, mis prospektis kirjas on. «Ma arvan, et see prospekt saab varsti avalikuks nagunii,» ütles ta. Mägi sõnul võidakse prospekt avalikustada kohe pärast registreerimist.

Mägi ütles BNSile, et inspektsioon on prospekti läbi vaadanud ning oma hinnangu sellele andnud. Tema sõnul võib korraldaja esmaspäeval emissiooni välja kuulutada.

Ühispanga ettevõtete panganduse spetsialist Eero Sirendi ütles BNSile, et prospektis on kogu info IPO kohta, välja arvatud aktsia alghind. See selgub Sirendi sõnul ostupakkumuste registreerimise perioodi ajal.

Eesti Telekom on esitanud börsile aktsiate noteerimise taotluse, kus taotleb 73,5 miljoni kümnekroonise nimiväärtusega lihtaktsia noteerimist põhinimekirjas. Börsi noteerimiskomisjoni juhataja Rain Semper ütles BNSile, et seda taotlust ei arutata 12. jaanuari korralisel istungil. Semper ei soovinud ka öelda, millal seda arutatakse.

Eesti Telekomi peadirektor Toomas Sõmera ütles eile, et lähiajal kuulutab minister Raivo Vare välja IPO ajakava. «Praegu jätkame palehigis töötamist, tuleb teha valmis rahvusvaheline prospekt, mis hiljem ilmub,» rääkis Sõmera. Ta lisas, et kui IPO ajakava välja kuulutatakse, siis saab kõik selgeks, kaasa arvatud märkimise algus ja lõpp.

Autor: Sten A. Hankewitz

Hetkel kuum