10 jaanuar 1999

Bensiini jaemüüjad tõstavad hindu

Statoiliga sarnaselt tõusis reedel bensiini hind nii Shellis, Nestes kui ka Alexelas 15 senti ja diislikütuse hind 5 senti liitri kohta.

Neste Tallinna tanklates maksab bensiin 95E nüüd 6,45 ja bensiin 98E 6,65 krooni ning diislikütus 5,45 krooni liiter, mis on sama palju kui Statoilil. Automaattanklates on hinnad vastavalt 6,20 ning 6,40 krooni liiter, ütles Neste Eesti jaemüügi juht Heikki Vuorinen.

Alexela Oili jaemüügi direktor Indrek Randveer ütles, et Tallinna teenindusjaamades tõusid hinnad laupäeval samale tasemele Statoili ja Nestega.

Maakondades müüb Alexela kütust diferentseeritud hinnaga, kuid kõikumine ei ulatu üle 5 sendi, lisas Randveer.

Shell Eesti juhatuse liikme Kaido Kaare sõnul tõstis Shell kütuse jaemüügihinda reedel.

Shelli ja EK bensiinihinnad tõusid samale tasemale teiste suurte jaemüüjatega.

Londoni turul detsembri lõpus veel 10,5 dollari juures liikunud naftabarreli hind tõusis aasta alguses järsult üle 11 dollari. Reedel maksis Londonis naftabarrel 11,7 dollarit. Veel enne jõule oli naftabarreli hind 9 dollari tasemel.

Eesti suuremad kütusemüüjad tõstsid bensiini hinda eelmise aasta 1. detsembril kehtima hakanud uute aktsiisimäärade võrra ning langetasid seejärel hindu detsembris kahel korral 10 sendi võrra liitri kohta.

Autor: BNS

Hetkel kuum