Kristina Traks • 12. jaanuar 1999 kell 22:00

Vooglaiu kalaärid pankrotis

Eile Viru Rannas viimast päeva tööl olnud ettevõtte tegevjuht Andres Eesmaa ütles, et Viru Ranna kahel töötaval tsehhil jätkub tellimusi Ukrainast kaheks kuuks. «Venemaale me praegu müüa ei saa, sest sealsed hinnad on meie jaoks halvenenud,» ütles Eesmaa.

Eesmaa ei osanud öelda, kui suur on Viru Ranna vara turuväärtus, kuid kinnitas, et ettevõtte täielikul seiskumisel kahaneb tema müügiväärtus. Pankrotihalduri aruande järgi on ettevõtte vara arvestuslik väärtus 103 mln krooni.

Viru Ranna pankrotiprotsessi käigus on töö kaotanud ligi 800 inimest ettevõtte 1700 töötajast. Viru Rand pankrotistus eelmise juhtkonna ning Maapanga ja Hüvitusfondiga seotud ettevõtte nõukogu juhtimisvigade tõttu. Viru Rand esitas pankrotiavalduse enda kohta 30. detsembril.

40% Viru Rannast omavad ettevõtja Märt Vooglaiuga seotud firmad. Teised suuremad aktsionärid on 30% osalusega Hüvitusfond ja 15%ga endise Forekspangaga seotud firmad.

Vooglaid lubas eelmisel kevadel teha Viru Rannast ja Läätsast miljardikroonise aastakäibega Balti võimsaima kalatehase. Vooglaid ise juhtis Viru Randa kaks kuud, seejärel taandus ta firma juhatuse liikmeks ning lahkus mullu oktoobris tegevjuhtimisest. Vooglaidu eile kätte saada ei õnnestunud. Talle kuuluv investeerimisfirma Herald Holding on lõpetanud tegevuse oma endises kontoris.

Hetkel kuum