13. jaanuar 1999 kell 22:00

Pro Kapitali aktsionärid kinnitasid uusemissiooni

Pro Kapital emiteerib 9 miljonit aktsiat nominaalväärtusega 10 krooni aktsia. Aktsia müügihind on nominaalväärtusest 20 krooni kõrgem. Aktsiate märkimise aeg on veebruari algusest märtsi lõpuni. Pro Kapitali aktsionäridel on aktsiate eelismärkimisõigus.

Pro Kapitali suuromanik, Itaalia suurinvestor Ernesto Preatoni nentis koosolekul, et praegu ei ole Eesti kinnisvaraturg parimas olukorras. «Praegu on sobiv aeg ostmiseks, mitte müümiseks,» sõnas Preatoni. Selleks, et osta, on vaja raha, mida emissioon ka sisse toob, märkis ta.

Kui emissioon märgitakse üle, siis otsustab ettevõtte juhatus, kuidas aktsiad märkijate vahel jaotuvad. Täiendavaid aktsiaid ei emiteerita. Samuti on juhatusel õigus otsustada, mida teha aktsiatega, kui kõiki 9 miljonit ei märgita.

Aktsionärid kinnitasid ka vahetusvõlakirjade emissiooni. Pro Kapital emiteerib 4,5 miljonit vahetusvõlakirja, mille nominaalväärtus on 10 krooni ning mis lastakse välja 40 krooni kallimalt.

Võlakirjade hind on seotud ka Saksa margaga. Ernesto Preatoni sõnas, et vahetusvõlakirja omanikule makstakse aastas intressi 5 protsenti, samuti võib võlakirjadesse investeerija võlakirjad maha müüa. Lisaks saab pärast 15. juulit 2002 võlakirja omanik konverteerida võlakirjad ümber aktsiateks suhtega 1:1.

Võlakirjade märkimine kestab 1. aprillist 15. juulini. Pro Kapitali juhatusele jääb õigus muuta vahetusvõlakirjade aktsiateks konverteerimise aega.

Aktsionärid kinnitasid muudatuse Pro Kapitali põhikirja, mille järgi on ettevõttel nüüd uus juriidiline aadress senise Vene tänava asemel Narva maanteel.

Pro Kapitali aktsionäride koosolekul oli kohal ligi 76 protsenti häälte esindajatest. Pro Kapital on eelmise aasta 1. septembrist noteeritud Tallinna börsi lisanimekirjas.

Autor: Sten A. Hankewitz

Hetkel kuum