17. jaanuar 1999 kell 22:00

Paide kinnisvaraturul hinnalangust ei ole

Käibe vähenemise üks peamisi põhjuseid Paides on Viola kinnisvarabüroo juhi Toivo Liliumi arvates selles, et korterite esimene vahetusring on ümber. Kes said korteri odavalt erastada ja kellel seda vaja polnud, müüsid korteri maha. Korterite ja majade hinnad on väiksemates linnades tunduvalt madalamad kui Tallinnas või Tartus ning väikelinnades ei mõjunud laenuintresside kallinemine kuigi märgatavalt kinnisvaraturule.

Tasapisi on suurenemas majade osa kinnisvaratehingute üldarvus. Maja keskmine müügihind on Paides ja Türil 150 000--200 000 krooni, sellise maja suurus on 80--90 m² ning valmistatud on see 1960.--1970. aastatel.

Peamise käibe annavad Paide ja Türi kinnisvaraturul 2--3toalised keskküttega korterid. 2toaline korter maksab 20 000--35 000 krooni, heas korras 3toalise eest võib Paides saada kuni 50 000 krooni. Türil on korterid keskmiselt 10% odavamad.

Äripindade turgu iseloomustab Paides Toivo Liliumi sõnul eelkõige see, et järjest suureneb soov äripindu omandada. Seni piirdus enamik äripindade kasutajaid nende rentimisega.

Paide kesklinnas küünib parimate äripindade ruutmeetri rendihind (nt K-Keskuses) 100 kroonini. Kehvemas seisukorras äripinna ruutmeeter maksab Paides alates 25 kroonist, enamik rendihindu jääb vahemikku 40--50 kr/m².

Hetkel kuum