20. jaanuar 1999 kell 22:00

Konkurendi halvustamine on Eesti firmades levinud

«Arvuliselt on kaebusi kõlvatu konkurentsi kohta kõige rohkem, kuid ajaliselt võtab nende lahendamine tunduvalt vähem aega, kui näiteks suurte monopolide juhtumid,» ütles Proos.

Tema sõnul laekus ametisse viimati teadeteagentuuri ETA kaebus Sõnumilehe vastu. ETA süüdistab Sõnumilehte tema hea nime halvustamises ja katses saavutada eeliseid oma konkurentide ees.

«Meil on seaduse järgi kümme päeva aega otsustada, kas menetlust alustada. Tutvume kaebuse sisuga ja otsustame, kas see käib konkurentsiseaduse alla,» rääkis Proos. «Otsene konkurent ei tohi avalikult teist halvustada, aga kaevatakse ka siis, kui kirjutises on lihtsalt mõne faktiga eksitud. Juhtub ka, et firma avaldab lehes enda kohta teavet ja konkurent kaebab tema peale valeandmete esitamise pärast,» rääkis ta. Proos lisas, et kohtuni jõuavad konkurentsiameti otsused sageli.

Autor: BNS

Hetkel kuum