Tallinna lennujaam on Baltimaade suurim

Eelmisel aastal möödus Tallinna lennujaam nii reisijate kui kaubaveomahtude osas Riia lennujaamast, millega eelnevatel aastatel oli samal tasemel, saades Baltimaade suurimaks lennujaamaks.

Tallinna lennujaama juhatuse esimehe Rein Loigu sõnul võimaldas lennujaama kiiret kasvu eelkõige Eesti senine majandusareng, sest suurema osa reisijaist moodustavad äriinimesed. Teisalt muutis olukorra raskemaks ajutisse terminaali kolimine, millega kaasnesid ebamugavused reisijate jaoks.

Loik avaldas tunnustust lennujaama klientidele, kes on seni olukorda mõistvalt suhtunud.

Uus lennujaama reisiterminaal peaks valmima selle aasta lõpul. Loik lubas, et kõik häälestustööd ja personali koolitus tehakse aegsasti ja kogu reisiteenindus saab harjumuspärasesse kohta tagasi kolida enne järgmist aastavahetust. Siis saab Loigu sõnul ka uute lennuliinide avamisele mõelda.

Aasta alguskuudeks prognoosis lennujaam varasemate aastate kogemusele toetudes reisijate arvu vähenemist. Kui eelmisel aastal kasvas lennureisijate arv 12,2%, siis tänavu ennustab juhtkond üldisest majandusseisust tulenevalt kuni 9% suurust kasvu.

Autor: ÄP

Hetkel kuum