26. jaanuar 1999 kell 22:00

10 000 krooni piir on murtud!

Esimest korda langes arvutihinnaindeksi odavaima arvuti hind alla 10 000 krooni, ja seda vaatamata protsessori vahetamisele parema vastu konfiguratsioonis. Kui juba mitu kuud oli välismaiste arvutite miinimumiks 333megahertsine Celeron, siis nüüd on ka kodumaiseid arvuteid hakatud rohkem just selle protsessoriga müüma. Hinnad langevad, nagu lubati aasta lõpus, nii kodus kui välismaal toodetud kompuutrite hinnad on teinud läbi muutuse ostjale meelepärases suunas.

«Eks ta nii jääbki,» kommenteeris K-Arvutisalong hindade kiiret langemist, vihjates sellele, et riistvara muutub aina odavamaks. Sinna juurde käiva tarkvara hind aga võtab aina suurema osa töökorras lauaarvuti koguhinnast.

Välismaiste arvutite hinnaindeksil aitas kõige rohkem langeda IBM, mille hind hakkab juba järele jõudma keskmise kodumaise arvuti hinnale, kodumaistest langesid oluliselt hinnad K-Arvutisalongis ja Ordi poodides.

Hetkel kuum