26. jaanuar 1999 kell 22:00

Valitsus kinnitas Eesti viimase erastamisplaani

Valitsus kinnitas erastamisprogrammi nädala eest, otsustades seda nädala jooksul täpsustada ja valitsuses mitte enam arutada.

EEA nõukogu kinnitas 1999. a erastamisprogrammi erastamisprotsessi lõpetamisega mullu novembris. Tänavu on kavas erastada infrastruktuuriettevõtted, mille müüki on mullu ette valmistatud ja osaliselt alustatud. Tavaettevõtetest kaldub sellesse aastasse vaid viinatootja Liviko ja Moe piiritusetehase erastamise lõpetamine, mis alkoholi käitlemise seaduse puudumise tõttu venis. Infrastruktuurifirmadest on tänavu kavas lõpetada Eesti Telekomi, Eesti Energia ja Eesti Raudtee müük. Eesti Põlevkivi müüakse Eesti Energia kontserni koosseisus, kuigi valitsus jäi jaanuaris selles osas eri meelt.

Kui erastamine kulgeb valitsuse tunnustuse saanud programmi järgi, saab Eesti teatada privatiseerimise läbiviimisest kaheksa aastaga.

Autor: BNS

Hetkel kuum