ÄP fototoimetus • 2. veebruar 1999 kell 22:00

Mendelsoni kinnisvarafirmad jätkavad

Äripindade müügi ja rendiga tegeleva Mendelsoni Äripindade OÜ osanik ja juhataja Aivar Kaitsa ütles, et äritegevus jätkub firmas normaalselt. «Klientidega suhted püsivad, oleme klientidele pankrotihagi esitamisest tekkinud olukorda selgitanud ning arvestades madalseisu on firmaga tip-top,» lausus Kaitsa. Loomulikult segab, et Mendelsoni Konsultatsioonide ASile esitati pankrotihagi, ent saatuslikuks see kindlasti ei saa, kinnitas Kaitsa.

Mendelsoni Elamispindade OÜ osanik ja juht Kadre Vaik sõnas, et töö jätkub elamispindade müügi ja üüriga tegelevas ettevõttes nagu enne pankrotihagi esitamist.

Kinnisvara haldamisele spetsialiseerunud Mendelsoni Halduse OÜ üht omanikku ja juhti Margus Konsapit eile kätte saada ei õnnestunud. «Minu teada läheb Mendelsoni Halduse OÜ-l lausa hästi,» märkis Aivar Kaitsa.

Üle-eelmisel nädalal esitas maksuamet kohtusse pankrotihagi Mendelson & Co kaubamärgi all tegutseva Mendelsoni Konsultatsioonide ASi vastu, nõudes viimaselt enam kui miljoni kroonise maksuvõla tasumist.

Enne tegutses Mendelson & Co kaubamärgi all vaid kinnisvarafirma AS Mendelson & Ko, kuid väidetavalt loodi neli eri ettevõtet siis, kui läbirääkimised maksuametiga maksuvõla edasilükkamises luhtusid ning oli oodata pankrotihagi. See võimaldas kõik kohustused ühe firma kanda jätta, et teised saaks probleemideta edasi eksisteerida.

Autor: ÄP

Hetkel kuum