Andres Reimer • 8 veebruar 1999

ELK lennud ausõna peal

ELK Lennuliinid on asunud võlgu tasuma, kuid lendude peatamise hoiatus kehtib kuni nõude lõpliku rahuldamiseni, ütles lennujaama turundusdirektor Priit Jõerüüt. «Me ei soovi kahjustada lennufirma kliente ja alustada pankrotimenetlust,» kinnitas Jõerüüt.

ELK Lennuliinide juht Priit Lõuk ütles, et ta ei tunnista võlga lennujaama ees, kuid on sunnitud lennujaama survele alluma. «Iga sekund minu ettevõtte tööd kasvatab ELK Lennuliinide arvet lennujaama ees, kuid pole õiglane väita, et me oleme võlgu,» ütles Lõuk.

Jõerüüt ja Lõuk keeldusid avaldamast võla tasumise kokkuleppe tähtaegu ja teisi üksikasju, nimetades kokkulepet ärisaladuseks.

Eelmisel nädalal teatas Tallinna lennujaam, et peatab alates eilsest lennujaamamaksude tasumata jätmise tõttu aktsiaseltsi ELK Lennuliinid lennud Moskvasse, Riiga ja Turusse.

Lõuk lubas eelmisel nädalal, et tasub võla lennujaamale esmaspäevaks, kuid pole suutnud oma lubadust täita. ELK Lennuliinide rahalised raskused on seotud EVEA Panga sulgemisega, sest lennufirma oli panga 10% osanik.

Hetkel kuum