Tõnis Oja • 8 veebruar 1999

Talibor ja Talibid igapäevaselt

Euro langes dollari suhtes eile oma lühikese ajaloo madalaimale tasemele. Keskpäeval oli Euroopa ühisraha kursiks 1,122 dollarit (dollari kurss oli seega 13,9453 krooni), mis on peaaegu 4 protsenti madalam kui euro esimesel kauplemispäeval (1,16675 dollarit) ja veidi alla 6 protsendi madalaim oma kõrgeimast kursist (1,19 dollarit). Euroopa ühisraha langustrend, mis kestab juba mitu nädalat, on tingitud Euroopa majanduse nõrgast seisust, eriti võrreldes USAga. Suurim üheteistkümnest rahaliidu liikmesriigist, Saksamaa, teatas eile, et nende tööstustoodangu maht kahanes detsembris 0,3 protsendi võrra võrreldes 1997. aasta detsembriga. Pärast kauplemise alustamist USA finantsturgudel viis Dow 30punktiline langus veidi alla ka dollari kursi. Eile õhtul oli euro kurss 1,1294 dollarit, dollari kurss oli 13,8539 krooni.

Eesti Pank alustas eile pankadevahelise rahaturu intressi arvutamist igapäevaselt. Lisaks senisele kolmele tähtajale (1 kuu, 3 kuud ja 6 kuud) arvutatakse nüüd ka keskmist intressi tähtaegadega 2, 9 ja 12 kuud. Intressid arvutatakse Hansa-, Ühis- ja Optiva Panga ning Merita ja Svenska Handelsbankeni pakutavate intresside keskmise põhjal.

Hetkel kuum