8 veebruar 1999

Telekomi aktsia kümme korda üle märgitud

Tundmatuks jääda sooviva Telekomi aktsiamüügiga seotud isiku sõnul võidakse emissioon lõplikult üle märkida ligi 15 korda.

«Ma olen kuulnud, et paar päeva tagasi oli emissioon 8 korda ülemärgitud,» sõnas Hansa Investmentsi peaanalüütik Toomas Reisenbuk. Ta lisas, et see ei ole kuulujutt, kuid andmed on kontrollimata. Reisenbuki ütlusel võib lõpuks kogu emissioon olla umbes 10 korda üle märgitud.

Eestis pakkumust korraldava ASi Talinvest Suprema Väärtpaberid juhatuse liige Henrik Igasta ütles, et ta ei saa täpselt öelda, mitu korda on emissioon üle märgitud. «Võin ainult kinnitada, et huvi on väga suur,» sõnas Igasta eile.

Igasta sõnul on huvi Telekomi vastu suur kõikjal Balti riikides. «Samuti on ülisuur Skandinaavia investorite huvi,» lisas ta.

Ühispanga ettevõtete panganduse spetsialist Eero Sirendi ütles eile, et ta ei tea täpseid märkimise tulemusi. «Rahvusvaheliste investorite osakaal on suurem,» tõdes ta. «Keskmine pakkumus on suhteliselt väike, investorite arv aga suur,» sõnas Sirendi. Tema hinnangul tuli põhiosa pakkumustest eile ja tuleb täna, nii kaua kui neid teha annab.

Eile Amsterdamis viibinud ning täna Pariisis ja Frankfurdis Telekomi presenteeriv Telekomi juhatuse esimees Toomas Sõmera ütles, et esitlus on seni väga hästi läinud ning investorite huvi on väga suur. «Ma ei oska praegu küll öelda, kui suur võib ülemärkimine tulla,» selgitas Sõmera.

Äsja USAst Telekomi tutvustamast naasnud Sõmera ütles, et USAs tahetakse teha olulisi pakkumusi, soovimata täpsustada pakkumuste mahtu. Telekomi tutvustajate delegatsioon saabub Eestisse tõenäoliselt täna õhtul.

Kontohaldurpankade pressiesindajad ei öelnud eile, kui palju nende pankades on aktsiaid märgitud, tuues põhjuseks, et väärtpaberite keskdepositoorium on saatnud ettekirjutuse neid numbreid mitte avaldada.

Sirendi ütles, et Telekomi aktsiate pakkumise lõplik hind avalikustatakse homme, 10. veebruaril. «Seda saavad takistada vaid tehnilised probleemid -- ei jõuta arvutustega valmis, tehnika ütleb üles või midagi sellist,» rääkis Sirendi.

Hinnavahemik, milles saab pakkumusi teha, on 67--85 krooni aktsia, pakkumuste tegemine Eestis kestab täna kella 12ni päeval.

Autor: Sten A. Hankewitz

Hetkel kuum