9 veebruar 1999

Lippmaa esitas taas eelnõu

«Anname eelnõu üle selleks, et peaaegu juba tehtud viga oleks võimalik parandada,» ütles Lippmaa eelnõu üle andes.

Lippmaa ütles, et eelnõu pole mõeldud Telekomi erastamise takistamiseks.

«Me peame Telekomi erastamist ja aktsiate müüki täiesti normaalseks,» märkis ta. «Mida me ei pea normaalseks, on aktsiate vahetus, millega antakse tasuta ära peaaegu pool Eesti telekommunikatsiooni omandist ja turust.»

Lippmaa ütles, et Eesti Telefoni aktsiad pole aktsiad mitte omandile, vaid õigusele kasutada 25 aasta jooksul Eesti Telekomi turgu. «Selle aja möödumisel tuleb kogu see omand tagasi Eesti Vabariigi omandisse,» ütles Lippmaa.

«Kui me nüüd vahetame need frantsiisiaktsiad omandit fikseerivate Telekomi aktsiate vastu, siis kingime ära omandi, mille väärtus praeguste hinnangute järgi on ligi 6 miljardit krooni,» ütles Lippmaa.

Riigikogu lükkas samasuguse eelnõu 28. jaanuaril tagasi.

Autor: BNS

Hetkel kuum