15 veebruar 1999

Telekomi aktsia hind langes

Ühispanga maakler Märt Helmja ütles, et Eesti Telekomi aktsiaga ei ole midagi hullu lahti. See on normaalne reaktsioon, et hind võrreldes reedega langes. «Hind püsis 120 krooni ringis kogu päeva, arvan, et liikumine hakkabki sellel tasemel käima,» lisas ta.

«Londonis oli aktsia hind 124 krooni, aga see on normaalne, et seal on hind paar krooni meie hinnast ees,» nentis Talinvest-Suprema Väärtpaberite müügijuht Veikko Maripuu. Tema hinnangul suuremat eufooriat Telekomi aktsia suhtes näha pole ja kohalik turg jätkab lähipäevilgi aktsia hinna allapoole kiskumist. «Tugev vastupanupunkt on 105 krooni juures, kuid ma ei usu, et ta nüüd paari päevaga sinnani langeb,» lausus Maripuu.

Londoni börsil oli Eesti Telekomi aktsia sulgemishind eile 122,4 krooni.

Uudisteagentuuri BNS teatel kannavad lähipäevil välispangad välismaiste pakkujate raha riigikassa kontole üle.

Rahandusministeeriumi avalike suhete juht Aili Ohlau ütles BNSile, et ilmselt võtavad ülekanded veel mõne päeva aega ning pole teada, kas kogu 2,6 miljardit krooni laekub korraga või tükikaupa.

Summade vahendamisega tegeleb aktsiamüügi vahetu korraldaja teede- ja sideministeerium.

Autor: Sten A. Hankewitz

Hetkel kuum