16. veebruar 1999 kell 22:00

Kas ÜPs toimuv on muutnud teie suhteid pangaga?

Absoluutselt mitte. Eestis on täna kaks suurt toimivat panka ja minu mõistusesse ei mahu, et nende kahe pangaga midagi juhtuks. See oleks Eesti majanduse lõpp, midagi ei oleks enam teha. Kui läheb üks, läheb ka teine.

Ühispank kannab oma laenusid maha, arvestame ka seda, et tal on ka suur investor sees. Ma arvan, et asi läheb ausamaks. Kuhu sa selle laenuga ikka lähed -- nii või teisiti tuleb need halvad või lootusetud laenud maha kanda. See on täiesti normaalne tegevus.

Ei ole. Meie ettevõttel on ikka püsivad sümpaatiad ja me töötame juba kaua aega koos Ühispangaga. Praegu meil küll ei ole mõtet kusagile mujale kolida. See 90 miljonit ei ole ka nii suur summa ühe panga kohta.

Kasutame sõltumata sellest erinevatel arveldustel eri panku: Skandinaaviaga Merita Tallinna filiaali ja Läti-Leedu poolel Hansapanka.

Meil mingeid dogmasid ei ole ja praegu ma ei näe põhjust panka vahetada. Kasutame suhteliselt väikest arvelduskrediiti Ühispangast ja probleeme meil seni ei ole olnud.

Praegu küll ma võin ütelda, et ei ole. Eks neid jamasid Ühispangaga seoses on enne ka kuulda olnud, aga meil ei ole Ühispangaga mingisuguseid probleeme, kõik on hästi läinud. Ja oma põhiraha on meil selles pangas.

Ainult seda ma võin küll öelda, et siiski nii palju ma teda enam ei usalda kui aasta tagasi. Natuke ettevaatlikumaks oleme muutunud.

Küll need halvad laenud on teistel pankadel ka olemas, aga nad ei ole neid maha kandnud. Nad kannavad neid maha nagu nad voogavad maha ise. Üks pank nüüd võttis julgelt kätte ja lajatas halvad laenud kõik prügikasti. Tema aktsiaemissioon ju praktiliselt katab selle augu. Minu meelest on see täiesti kõva pank, kes asja niiviisi otse välja käib. Ma muidugi ei saa pangandusest nii palju aru, mis põhjusel üks pank teeb niiviisi ja teised ei tee, aga minu meelest on see aususe märk.

Ühispank tahetakse teha täiesti korralikuks pangaks ja see on viisakas ka klientide suhtes. Palju hullem oleks see, kui me loeksime praegu ÜP kasumeid ja needsamad kahjumimiljonid ikkagi vedeleksid kuskil nurgas. Kui teie näiteks välja kaevaksite, et selles pangas on veel hunnik halbu laene.

Ei ole ükski pank nii hirmpalju teistest parem, et saaks öelda, et kõik laenud on tal head, ja võiks naerda teist panka, et tal on nii palju halbu laene. Olen täiesti veendunud, et teistel on neid kah teki all veel küll.

Hetkel kuum