16. veebruar 1999 kell 22:00

Minister süüdistab Assidomäni juhti

Metsatööstuskontserni Assidomän tegevdirektor Lennart Ahlgren ütles esmaspäeval, et ta on valmis müüma kontsernile kuuluvat metsa 3,5--5,25 miljardi Eesti krooni eest ja jagama müügitulu aktsionäridele. Selle ideega tuli ta välja pärast seda, kui riigi põllumajandusamet oli eelmisel nädalal tagasi lükanud tema eelmise idee jagada kontsernile kuuluvad 900 000 hektarit metsa firma aktsionäride vahel, mille seejärel võtaks riik täielikult üle ja maksaks aktsionäridele Assidomäni aktsiatega. Seda ideed olid toetanud nii parlament kui ka valitsus. Pärast põllumajandusameti eitavat seisukohta kukkus Assidomäni aktsia 8%.

Rootsi majandusminister Björn Rosengren arvustas eile Rootsi ärilehes teravalt Assidomäni juhi uut plaani, mis ministri arvates on kahjustanud firma huve. Ministri sõnul on metsa sedavõrd suur müük eelkõige omaniku pädevuses ja järelikult oleks selle pidanud otsustama juhatus, kus riigil on otsustav sõna.

Assidomäni aktsionärid pole firma edukusele vaatamata seni erilisi dividende teeninud. Firma aktsia maksab praegu umbes sama palju kui viis aastat tagasi börsil noteerimise ajal. Aastail 1994--1998 on Assidomän teinud investeeringuid 40 miljardi Eesti krooni eest.

Autor: DI

Hetkel kuum