17 veebruar 1999

Ühispanga kujundus jõudis tassideni välja

Juhtkonna korruse fuajee, mille ümber koondub kogu korruse elu, pilgupüüdija on sõõrjas valguslagi.

Aasta lõpul valminud Ühispanga väikese maja sisekujundus taotleb eelkõige terviklikkust ja isikupära. Et kujundus oleks tõepoolest terviklik, on sellega klappima pandud isegi tassid, pliiatsitopsid ja arvutikuvarid ja -klaviatuurid.

Jaanus Sula Ühispangast ütles, et Ühispanga eesmärk oli kasutada kujunduses kvaliteetseid materjale õiges kohas ja korralikult paigaldatuna, et võtta materjalist maksimumi.

Märtsis valminud juhatuse korruse (kolmas korrus) fuajee on kujundatud ringikujuliselt. Fuajee keskel on sõõrjas kollastes ning hallides toonides valguslagi, mille all ümmarguselt paigutatud diivan. Fuajee valgustus pakub erinevaid meeleolu loomise võimalusi. Peale värvilise valguslae näeb vestibüülis veel seina-, karniisi- ja karniisitagust valgustust.

Juhtide kabinettide kujunduse põhimõtteks ütleb Eerik Olle (AS Pag): «Suurfirma juhatuse keskkond peab olema nendele meestele sobiv.» Kabinettide omapäraks on helerohelised klaasist lauad ning suured tumerohelised nahksed tugitoolid nurgas.

Ruumis on disaini huvides ära kasutatud ka karkasshoone iseärasused: neli halli graniidist sammast pole mitte tekitatud kujunduselemendid, vaid hoone karkassi disainitud osad.

Sisearhitekt Eerik Olle sõnul oli suurim probleem ruumiplaani tegemisel maja põhiplaan, mis läheb otsast kiilukujuliselt kokku, tekitades tubades teravnurkasid, kuhu töökohti on suhteliselt raske paigutada.

Hetkel kuum