18. veebruar 1999 kell 22:00

Nordika Kindlustus kantis nõude Maapanga vastu tütarfirmale

Nordika Kindlustuse nõukogu liige Jaanus Reisner ütles BNSile, et sellest tulenevalt ei ohusta Maapanga vastase nõude mahakandmine Nordika Kindlustuse bilansilisi näitajaid ega kahjusta kindlustusvõtjate huve.

Reisneri sõnul on Nordika Kinnisvara ja Hüvitusfondi vahel sõlmitud krediidilepingust tulenevad kohustused garanteeritud lepingujärgsete tagatistega.

Reisner ütles, et Nordika Kindlustuse ja Nordika Kinnisvara juhtkond on alustanud Hüvitusfondiga läbirääkimisi, leidmaks mõlemaid pooli rahuldav lahendus lepingujärgsete kohustuste täitmiseks.

Kindlustusinspektsiooni direktori asetäitja Kaido Tropp ütles eile, et äsja toimunud tehing on audiitorite küsimus, mille kohta kindlustusinspektsioon veel hinnangut ei anna. Ta nentis, et Nordika Kindlustus sai selle tehingu eest midagi vastu ka ning vara on veel kommenteerida, kuidas kontserni sees varade liikumine toimus.

«Ega alati ei pruugi meil ja audiitoritel üks arvamus olla, aga me kindlasti tegeleme selle probleemiga,» lausus ta.

Tropp on kinnitanud, et inspektsiooni hinnangul peab Maapanka tehtud investeeringu maha kandma emafirma Nordika Kindlustus ise ning loodetavasti tehinguid tütarfirmadega ei tule. Vastasel juhul kannab inspektsioon selle oma arvestuste kohaselt ise maha. Maapanga aktsiate ostuks võttis Hüvitusfondist laenu Nordika Kindlustuse tütarfirma Nordika Kinnisvara ja andis laenuraha edasi emafirmale, kes ka Maapanka investeeris. Hiljem on Nordika Kindlustus aktsiate omandiõiguse andnud tagasi Nordika Kinnisvarale.

Autor: BNS

Hetkel kuum