Kristina Traks • 22 veebruar 1999

Kaitsepolitsei jätkab Kebina altkäemaksuafääri uurimist

«Kebinalt võeti esialgsed ütlused ja me jätkame ülestunnistusega seonduva uurimist,» ütles eile kaitsepolitsei komissar Martin Perling.

Eelmisel nädalal tunnistas Kebina kaitsepolitseile, et andis viimaste aastate jooksul altkäemaksu Tallinna linnaametnikele, kes lubasid vastutasuks Kebina käes rendilolevat Nõmme turgu mitte müüa.

Kebina tunnistas, et maksis pistist Tallinna abilinnapeale, tänasest lapsehoolduspuhkusel viibivale Eve Fingile, Nõmme linnaosa vanemale Värner Lootsmanile, Nõmme linnaosavanema asetäitjale Jüri Jõgevale ja paar aastat tagasi autoõnnetuses hukkunud abilinnapea Ago Naaritsale.

Pühapäeval esitas Kebina aga kapole avalduse, kus tunnistab, et pole altkäemaksu andnud. Ta väitis, et esitas ülestunnistuse pideva psüühilise pinge all olles. «Viimase paari kuu jooksul on mind mitu korda ähvardatud tundmatute inimeste poolt,» kirjutas Kebina oma avalduses.

Kuigi Kebina lubas reedel altkäemaksu andmisega seonduvat esmaspäeval kommenteerida, ei soostunud ta eile ülestunnistuse tagasivõtmise kohta midagi ütlema. BNSile soostus Kebina vaid kinnitama, et uue avalduse kirjutas tõesti tema.

Nõmme linnaosavanema asetäitja Jüri Jõgeva ütles, et ei tea, kes sundis Kebinat oma ülestunnistusest loobuma. «Me klaarime Kebinaga selle asja ära,» ütles Jõgeva. «Praegu ei oska ma öelda, kas kaeban Kebina kohtusse või mitte.»

Hetkel kuum