24. veebruar 1999 kell 22:00

Pihuarvutil on määrav kasutusmugavus

Kõik kolm pihuarvutit, mida Äripäev testis, kasutavad Windows CE operatsioonisüsteemi. Windows CE on mugav neile, kes töötavad Windows 95 või Windows NT keskkonnas ja soovivad MS Office'i faile ka taskusse mahtuvas pisiarvutis kasutada. Pihuarvutid olid kõik suutelised automaatselt kalendrit ja kontaktide andmebaasi värskendama, kui kasutaja pihuarvuti lauaarvutiga ühendab.

Kuigi pihuarvutitel on enamasti olemas ka sisseehitatud modemitega mudelid, on meil müüdavatel arvutitel otse telefonivõrku ühendamise võimalus ära jäetud. Sisseehitatud modemid tarbivad telefonivõrgu voolu, mis Euroopa riikides pole soovitatav.

Kõige mugavam klaviatuur on Hewlett Packardi arvutil, tänu suurtele klahvidele saab teksti kiiresti sisse lüüa ja vigu on vähem. Suurte klahvide arvel tuleb aga järele anda kompaktsuses, HP arvuti nõuab kõige sügavamat taskut ja on kõige raskem. Teistel on klahvid suuremate vahedega ja väiksemad, nupud nõuavad aga suuremat näpuosavust.

Compaqil on kõige rohkem mälu, mis pisiarvuti juures on väga oluline, Sharp aga pakub lisaseadmena digitaalkaamerat, mis võimaldab pidada videokonverentsi ja teha pilte. Kõigile arvutitele saab lisada mälukaarte, võrgukaarte ja modemeid. Välisküljel on kõigil ka diktofoni lindistusnupp.

Hetkel kuum