Kristi Malmberg • 2. märts 1999 kell 22:00

Keskerakonda kasutatakse ära

Paviljonide reklaamipinda haldav firma Unicom hindab kahju 800 000 kroonile.

Reklaamipinna kasutamise eest maksmata jätmisele lisandub rahulolematus Keskerakonna poolt, kes ainsa erakonnana maksab Unicomile suurte postrite eest paviljonide otsaseintes. Keskerakond saatis Unicomile kirja, milles teatab, et nende reklaami efektiivsus on teiste erakondade plakatite tõttu vähenenud vähemalt 25% ja erakond ootab firmapoolset lahendust olukorrale.

Unicomi müügijuhi Ragnar Toompere hinnangul kahjustab toimuv firma huve ning arvestades kõiki kulusid võlgneb Reformierakond neile 700 000 krooni ja Isamaaliit 100 000 krooni. «Lisanduvad veel teised Eesti linnad, kus on samuti plakateid hulgaliselt üleval, kuid selles osas esialgu numbriline ülevaade puudub,» ütles Toompere.

Keskerakonna peasekretär Küllo Arjakas nentis, et Unicom pole suutnud probleemi lahendada. «Kui oleme need pinnad broneerinud ja nende eest maksnud, siis peaks ainult meil olema õigus neid kasutada,» lausus Arjakas. «Hea tooni järgi ei tohiks teised poliitikud toppida oma trükiseid meie piirkonda.»

Reformierakonna peasekretär Heiki Kranich selgitas, et plakateid kleebivad üles erakonna aktivistid, kellele igal õhtul üle korratakse, et neid ei pandaks bussipaviljonidesse. «Oleme probleemist teadlikud ja loodame selle pärast valimisi Unicomiga ära lahendada,» märkis Kranich.

Unicomi arvestuste kohaselt on Reformierakond kleepinud oma plakateid luba küsimata umbes 140 paviljonile ja Isamaaliit 50 paviljonile.

Teised suuremad välireklaami pakkujad Wennegren Williams, Sprais ja Expoplakat ütlevad, et nende reklaamplakatite kohtades puudub vaba pind ja juba paigaldatud plakateid niisama lihtsalt üle kleepima ei hakata.

Hetkel kuum