2. märts 1999 kell 22:00

McDonald's on taas asunud tõusuteele

Kontserni käive kasvas eelmise aasta viimases kvartalis 2,84 miljardi Eesti krooni võrra ja oli 42,2 miljardit dollarit. Edu on aidanud tagada eelmisel kevadel tegevdirektoriks tõusnud 55aastane Jack Greenberg. Ta astus ametisse ajal, kui McDonald'sil oli tekkinud tõsiseid imagoprobleeme, sest rahvas oli hakanud pidama põhikonkurentide Burger Kingi ja Wendy'se hamburgereid paremaks.

Ameeriklased on väga liikuv rahvas ja kiirtoidul on hea minek. Kahe aastaga on kiirtoiduturg kasvanud 10% ja selle väärtus on 566 miljardit krooni. McDonald's suutis eelmisel aastas USAs oma turuosa kolme protsendi võrra suurendada ja jõuda 44 protsendini, mis on viimase üheksa aasta parim näitaja.

McDonald'si kontserni käibest annab USA umbes 40% ja rahvusvaheline tegevus 60%.

Firma avas eelmisel aastal Ameerikas 92 ja välismaal 1668 uut restorani. Tänavu on kavas avada 1750 restorani ehk natuke kavandatust vähem.

Eestis on kuus McDonald'si restorani, millest neli asub Tallinnas, üks Tartus ja üks Narvas.

Autor: DI

Hetkel kuum