3. märts 1999 kell 22:00

Tippsuusatajad reklaamivad suuski

Mika Myllylä korjas maailmameistrivõistlustelt kõigi aegade suurima medalisaagi: kolm kulda ja ühe hõbeda. Kaks kulda võitis ta Atomicu tuliuue mudeliga Beta-race.

Kokku võideti Ramsaus Fischeri suuskadega, millega sõitsid ka kõik eesti tippsuusatajad, 36 medalit ja Atomicu suuskadega 32 medalit. Meeste arvestuses lõi Atomic eelkõige just tänu Myllyläle Fischerit medaliarvestuses 24:22 vastu.

Nii Fischer kui ka Atomic on Austria suusatootjad. Kuid Atomic kuulub Soome Ameri kontsernile. Ameri kontserni juht Roger Talermo avaldas heameelt, et Myllylä sai tema firma suuskadele nõnda head reklaami teha, mida ta kavatseb lähitulevikus kindlasti ära kasutada.

Fischer on murdmaasuuskade valmistajana selge maailmaturu liider.

Eelmisel lumevaesel talvel, mil kokku müüdi 1,2 mln paari suuski, müüs Fischer kokku 450 000--480 000 paari. Fischerile järgnes Ameri Atomic, mis müüs 160 000-180 000 paari. Edasi tulid Rossignoli, Madshusi, Karhu ja Peltoneni kaubamärk.

«Myllylä edu abil tahame Fischerile suure sammu järele jõuda,» kuulutas Talermo. See on väga vajalik, sest 1994. a detsembrist peale, kui Amer ostis Atomicu, on mõlemad firmad saanud suuri kahjumeid. Aga nüüd on mõlemad pärast suuri ümberkorraldusi hakanud just jalgu alla saama, nii et praegune edu kulub marjaks ära.

Ramsaus sõitsid tuntumatest Atomicu suuskadega veel Austria kodanik Mihhail Botvinov, norralane Bjarte Engen Vik ja venelannad Olga Danilova, Larissa Lazutina ja Nina Gavriljuk.

Fischeri edukaim oli itaallanna Stefania Belmondo, kes võitis kaks kulda ja ühe hõbeda, olles selle firma peaaegu sama edukas liider kui Myllylä Atomicul.

Autor: DI

Hetkel kuum