Indrek Kald • 3. märts 1999 kell 22:00

Valitsus saarel sidesulus

Veebruarile lisasid Eesti Telekomi aktsiamüügi kõrval värvi ka mitmed sidevaldkonda puudutavad seadused. Kuu algul kiitis valitsus heaks telekommunikatsiooniseaduse eelnõu, mis reguleerib sideteenuste turgu ja riiklikku järelevalvet, samuti raadiosageduste ja telefoni numeratsiooni kasutamist.

Irooniana kadus sel ajal Saaremaalt, kus valitsus oma istungit pidas, telefonside. Ei olnud võimalik mandrile helistada, samuti rääkida EMT mobiilidega. Valitsus kasutas Radiolinja ja Q GSMi sidet.

Riigikogu võttis vastu paljuvaieldud kaabellevi seaduse. Selle kohaselt peab oma osalusest suures kaablifirmas Starman loobuma Rootsi telekom Telia, sest ta on ka Eesti Telefoni omanikeringis. Kaabellevi seaduse kohaselt ei tohi Eestis telefoniteenuse turust üle 40 protsendi omava firma osanikud omada kaabelteleäri, sest see pärsiks konkurentsi teket monopoolsele Eesti Telefonile.

Hetkel kuum