4. märts 1999
Jaga lugu:

Kõrgem hind viitab rehvi headusele

Autorehvide puhul võib kindlalt väita, et hinnas peegeldub kvaliteet.

Juhtivad rehvitootjad investeerivad palju tootearengusse. Sellest tuleneb ka uute mudelite parem haardumine erinevatel ilmastikutingimustel, väiksem veeretakistus ja müra, suurem läbisõit, sealt aga kõrgem hind.

Rehvivaliku põhitõde on leida õige rehv õigeks otstarbeks. Selleks tuleb selgeks teha, kui suur on auto aastane läbisõit ja millistel teedel enamasti sõidetakse. Siit lähtub, kas auto omanikule on tähtsam rehvi suur läbisõit, vaikne veeremine ja kütusesäästlikkus, maksimaalselt hea haardumine või hind.

Hea on see, et aastaringselt võib ühtede rehvidega sõita. Halb aga see, et sellised rehvid kuluvad suvel kiiremini ja lumel haardumine ei ole neil kõige parem. Kui aastane läbisõit on väike (umbes 10 000 km), on selliste rehvide kasutamine põhjendatud, muudel juhtudel on suve- ja talverehvide kasutamine odavam.

Autor: Margus Murakas

Jaga lugu:
Hetkel kuum