Pallas leevendab hotellipõuda

Pallase hotelli omanikud on kahe tärni nõuetele vastavasse ööbimiskohta investeerinud 2 miljonit krooni, ütles OÜ Hotell Pallas juhatuse esimees Verni Loodmaa. Tema kinnitusel on kõik hotelli kohad alates maikuust juba välja müüdud.

«Hotelli täituvus ei tohiks ühelgi kuul langeda alla 40 protsendi,» prognoosis Loodmaa.

Hotellis on 43 ühe- ja kaheinimese tuba, sealhulgas kaks sviiti ja kolm doublede lux'i ning esimese Tartu hotellina ka invatuba.

Uus hotell asub kesklinnas selles kohas, kus kuni Tartu pommitamiseni 1944. aastal asus kujutava kunsti kool Pallas. Seetõttu on hotelli sisekujunduses kasutatud mitme tuntud pallaslase loomingu motiive.

Tartu suurima, Barclay hotelli müügijuht Gea Puidak ütles, et Tartus jätkub veel ruumi uutele hotellidele. «Meie oleme rohkem suunatud äriklientidele ja Pallas eelkõige turismigruppidele,» selgitas Puidak.

Kantri hotelli juhatuse esimees Jüri Järviste leidis, et Tartu vajab hotellipindu juurde. «Kuna Pallases on vähem kohti kui eelmise aasta novembris suletud Taru hotellis, on sellel suvel hotellikohti vähem kui eelmisel aastal,» rääkis Järviste.

Tartu endise teenindusmaja omanik OÜ Tartu Hansakeskus on ASi Linnaehitus sidusfirma.

Pallase omanikud on kolm Tartu eraisikut. Verni Loodmaa oli varem Taru hotelli hallanud ASi Finest Tartu Hotels juhatuse esimees.

Hetkel kuum