Ettevõtjad toetavad kolmikliidu valitsust

Ettevõtjad loodavad valitsuse moodustamist kolmikliidu poolt, sest Reformierakonna, Isamaaliidu ja Mõõdukate valimiseelsed lubadused tõotavad ettevõtlusele soodsa majanduspoliitilise keskkonna säilimist Eestis.

Reformierakonna poolt hääletanud kaubandus-tööstuskoja president Toomas Luman ütles, et ta loodab otsustusvõimelise enamusvalitsuse moodustamisele. Luman avaldas lootust, et uus valitsuskoalitsioon ei asu reformima maksusüsteemi. «Pole tähtis, kas valitsuse moodustab Edgar Savisaar või kolmikliit,» lisas Luman. «Eesti vajab lõpuks ometi selgete otsuste langetamist, isegi kui need pole ettevõtlusele kasulikud.»

Aktsiaseltsi Eesti Gaasi peadirektor Aarne Saar ütles, et tema ettevõttele oleks kasulik senise proportsionaalse maksusüsteemi jätkumine ja ettevõtte tulumaksu mõõdukas vähendamine. Järsud muudatused majanduspoliitikas tuleksid Eestile vaid kahjuks, leidis Saar.

Ühinenud Meiereide aktsiaseltsi peadirektor Aivar Pärgmäe ütles, et tal on kolmikliidu valimisedu üle hea meel. «Eesti piimatööstus on liiga kaua pidanud kannatama valitsuse otsustusvõime puudumise all,» ütles ta. Pärgmäe sõnul peab valitsus kohe otsustama, kas Eesti toiduainetööstus tuleb ümber kujundada siseturu vajadustele või soovitakse edaspidigi piimatooteid eksportida. «Kui riiklikul tasandil peetakse piimatoodete eksporti tähtsaks, siis ootan valitsuselt ekspordi toetamise otsuste kompleksi vastuvõtmist,» lisas Pärgmäe.

Rakvere lihakombinaadi direktor Peeter Maspanov ütles, et tema hääletas Koonderakonna poolt ja loodab, et valitsuse moodustab uuesti Mart Siimann. «Lihatööstusele oleks loomulikult mõjunud paremini, kui maaerakondadel ja Koonderakonnal oleks õnnestunud võita rohkem hääli,» ütles Maspanov.

Hetkel kuum