Reformierakond ja Isamaa jätsid reklaami ära korjamata

Pirita linnaosa vanema kohusetäitja Enno Tamm ütles eile, et endiselt on maha võtmata Reformierakonna ja Isamaaliidu A3-formaadis plakatid. «Kui nad homme hommikuks pole oma reklaami maha võtnud, teeme seda ise ja esitame neile hiljem arve,» ütles Tamm. «Trahvimine läheks absurdseks, sest keegi ei tea täpselt, kuidas trahvide määramine käib.»

Nõmme linnaosa valitsuse haldussekretär Leevi Laever ütles, et Nõmmel on valimisreklaam endiselt üleval umbes 30 kohas, peamiselt on maha võtmata Reformierakonna, Isamaaliidu ja Mõõdukate reklaamplakatid. «Reklaamifirmad võtsid reklaami maha, kuid see, mis erakonnad ise kleepisid, on siiamaani väljas,» ütles Laever. «Ma ei oska praegu öelda, mida me seadust rikkunud erakondadega ette võtame.»

Tallinna kesklinna valitsus esitas eile politseisse materjalid tuhande valimisseadust rikkunud riigikogu kandidaadi kohta. Kontrollreidil ööl vastu esmaspäeva leiti hulgaliselt valimisplakateid Kosmose kino ja keskturu juurest, samuti bussipeatustest ja plankudelt.

Reformierakonna peasekretär Heiki Kranich ütles eile, et mööda linna sõidab kaks meeskonda, kes võtavad valimisplakateid maha. «Plakatikleepijad said laupäeval korralduse reklaam maha võtta ja tegid seda terve pühapäeva,» kinnitas Kranich. «Väljas on veel need plakatid, mida kleepisid erakonna liikmed eraviisiliselt.»

Politseist öeldi eile, et enne trahvide määramist tuleb välja selgitada, kes reklaamid üles pani.

Seaduse järgi on politseil õigus seaduserikkujat trahvida kuni 820 krooniga. Samas ei ole teada, kas trahv määratakse iga plakati eest eraldi ja kellele täpselt trahv määratakse.

Hetkel kuum