9. märts 1999 kell 22:00

Soome kontsern Fortum lisab Balti-investeeringuid

«Me loodame investeerida sellel ja järgmisel aastal miljard marka. Oleme juba rääkinud 20 miljardist kolme-nelja aasta jooksul,» tsiteeris Kauppalehti Online Marttineni sõnu.

Fortum jätkab Venemaalt Porvoossee plaanitavas naftajuhtmeprojektis, kuid projekti tasuvus on võetud taas vaatluse alla. «Me oleme projekti poolt, aga rahastamis- ja tasuvusküsimused tuleb praeguses olukorras läbi vaadata,» ütles Fortumi tegevdirektor.

75,5protsendiliselt Soome riigi kontrolli all olev Fortum moodustati nafta- ja gaasifirma Neste ning energeetikafirma Imatran Voima (IVO) ühinemisel möödunud aasta veebruaris. Fortumi väärtus kasvas eelmisel kuul 250 miljoni marga võrra, kui selgus, et Norras Heidruni naftaleiukohas, kus Fortumil on 5protsendiline osalus, on naftavarud algselt prognoositust 50% suuremad.

Fortumi eraldistejärgne maksustamiseelne kasum oli mullu 2,2 miljardit marka. Müügikäive kahanes 60 miljardilt 50,5 miljardile margale. Kasum aktsia kohta oli 1,62 marka.

Autor: BNS

Hetkel kuum