14 märts 1999

Kuressaares on turg kinni kiilunud

Saaremaa kinnisvaramaaklerid on ühel meelel, et nii vaikset aega kui praegu ei ole kinnisvaraturul viimastel aastatel olnud.

Jüri Ränk kinnisvarafirmast Vara märgib, et suhteliselt aktiivselt käib Saaremaa põhjarannikul mereäärsete kruntidega kauplemine. Hea asukohaga hektarisuuruse maatüki hind on mere ääres ligikaudu 20 000 krooni, ostjaid on nii Soomest kui ka Eesti suurematest linnadest.

Kuressaare kinnisvaraturul on praegu müügiks võrreldes eelmiste aastatega väga vähe kortereid. Kuigi Hansapank on laenutingimusi selle aasta alguses järjest lihtsustanud, pole laenu saamine endiselt kerge. Uus Maa Kuressaare büroo maakleri Rain Koka sõnul on kõige suuremaks takistavaks teguriks jäänud kõrge palganõue. Ostjad püüavad korterit saada ka järelmaksuga, kuid müüjad pole sellega enamasti nõus. Suur osa tehingutest tehakse ilma kinnisvarabüroode vahenduseta.

Eramute osas on turg samuti vaikne. Jüri Ränki sõnul maksab hea asukohaga renoveerimata eramu ligikaudu paar miljonit krooni.

Kauplusepindade ruutmeetri rendihind küünib Kuressaare kesklinnas 200 kroonini. Äripindade müüki Kuressaares peaaegu ei toimu.

Lossi tänaval on Kuressaare ühed kõrgemad rendihinnad, ruutmeetri eest küsitakse kuni 200 krooni.

Hetkel kuum