Selguvad pankade majandustulemused

Kauplemine Tallinna börsil kulges reedel küllaltki elavalt, kuid üldist liikumissuunda turul välja ei kujunenud. Kahe suurema panga täna selguvate veebruarikuu majandustulemuste ootus kammitses investoreid.

Juba reedel avaldas oma veebruari bilansi ja kasumi kolmas börsil noteeritud pank, Optiva Pank, saavutades üle pika aja esimest korda positiivse majandustulemi -- veebruari kasum 433 000 kr. Turul reageeriti teatele huviga ja aktsia hind liikus sulgemise hetkeks 4,5% ülespoole, 9,3 kroonile. Optiva Panga puhul on kasuminumbrist isegi tähelepanuväärsem, et hoiuste maht kasvas kuuga 62 miljoni krooni võrra ehk 7,4% hoiuste kogumahust. See näitab, et klientide usaldus panga vastu on taastumas.

Hansapanga ja Ühispanga aktsionärid püsisid reedel majandustulemuste osas veel teadmatuses. Optiva Pank seadis üles küll mingid orientiirid, kuid sellest hoolimata ei julgenud investorid positsioone täiendada. Hansapanga aktsia hind päevaga ei muutunud, Ühispanga aktsia aga isegi langes 2,3% võrra. Märkimisväärse kauplemismahu saavutas Hansapanga aktsia Frankfurdis, kus omanikku vahetas 29 560 aktsiat koguväärtuses umbes 2,6 mln kr. Aktsia sulgus 88,4 kroonil.

Saksamaa börsidel valitses reedel üleüldse Eesti aktsiate vastu korralik huvi. Kauplemishuvi leidsid kõik noteeritud aktsiad. Ligi 2 miljoni kroonise käibe saavutas Merko Ehituse aktsia, mis sulgus Frankfurdis 19,4 kroonil ja Münchenis 18,8 kroonil. Tallinnas oli Merko aktsia börsi sulgemisel 18 krooni tasemel.

Tallinna börsi tööstussektor on viimasel kuul esinenud märkimisväärselt tugevalt. Ilma ühegi ametliku teateta ülespoole ralliv Norma aktsia on siin hea näide. Reedel tegi aktsia 13,3protsendise tõusu 18,7 kroonile, toetudes vaid juhtkonna ähmastele vihjetele debitoorse võlgnevuse vähenemise kohta ning Opeli ja Avtovazi kavatsuste protokolli allakirjutamisele. Investorite huvi Norma vastu näitab reedel registreeritud 54 tehingut ja 3,9 mln kroonine käive.

Hetkel kuum