Inno Tähismaa • 14 märts 1999

Vähi jääb poliitikast kõrvale

«Kui mina tahaks saada erakonna esimeheks, siis peaks mul olema motiiv saada peaministriks. Olen kolm korda juba olnud peaminister ja ma ei näe oma tulevikku erakonna esimehena,» ütles Vähi. Ta ütles, et on praegu Koonderakonna passiivne liige, lükates sellega kõrvale spekulatsioonid, et temast võib saada Mart Siimanni asemel Koonderakonna esimees.

«Olen tipus olnud ja kahte tippu ei saa korraga ronida,» sõnas ta ja lisas, et teostab end majanduses.

Vähi kritiseeris pärast valimisi teravalt Koonderakonna valimiskampaaniat. «Isegi nüüd, paar päeva pärast valimisi, ei ole mulle kui põlisele koonderakondlasele sugugi selge, mida Koonderakond propageeris ja mida ta tahtis ellu viia,» ütles ta Postimehes. Koonderakond tahtis olla tasa ja vaikne, just nagu tema valimisreklaam Eesti Ekspressi kaanel -- pisike linnuke, kes midagi siutsub. Aga plakat ise oma täies suuruses oli ju tühi, kirjutas Vähi.

Hetkel kuum