Silva Männik • 15 märts 1999

Tulekul Vene liikluskindlustus

Eile Tallinnas viibinud kindlustuskompanii Russ kindlustusdirektor Jevgeni Dubenski rääkis, et alates aprillist Narva ja Luhamaa piiripunktides müüdav kindlustuspoliis annab Venemaal enda süül avariisse sattunud Eesti sõidukijuhile 7500 dollari suuruse (~107 000 kr) kindlustuskaitse. Selle summa ulatuses tekkinud kahjud kannab kindlustatu asemel Russ, tema õlul on ka kahju käsitlemine.

Dubenski sõnul võetakse kasutusele kolmeosaline poliis, millest ühe osa annab avariisse sattunu politseile ja võib edasi sõita.

Eesti Varakindlustuse ASi müügidirektor Eduard Saul ütles, et Saksamaa kindlustuskontserni Alte Leipzigeri suurosalusega Russiga on Eesti Kindlustusel koostöö kogemus ning teda võib erinevalt paljudest teistest Venemaa seltsidest usaldada.

Russ kogus eelmisel aastal 143 miljoni krooni ulatuses kindlustuspreemiaid, olles Loode-Venemaa üks suuremaid kindlustusseltse.

Venemaal kehtivat vabatahtlikku liikluskindlustust Baltic Pooli on seni neli aastat Eestis müünud Inges Kindlustus. Inges Kindlustuse juhatuse esimees Voldemar Vaino ei usu, et Russ suudab Venemaal Ingese omanikust Ingosstrahhist paremat kaitset ja kahjukäsitlust pakkuda.

Baltic Pool kehtib peale Venemaa ka mitmes teises riigis, kus kohustuslik liikluskindlustus puudub.

Kuna eelmisel aastal hakkas rahvusvaheline roheline kaart kehtima Lätis ja vähenes Venemaale sõitjate arv, langes Baltic Pooli müük 6 miljonilt 2 miljonile kroonile.

Hetkel kuum