Tallinna börs püsib väheaktiivne

Aktsiate hinnad Tallinna börsil kõiguvad suhteliselt väheaktiivses kauplemises saavutatud hinnatasemete ümbruses. Uut ühtset liikumissuunda turul väljakujunenud ei ole ja hinnaliikumised on põhjustatud küllalt juhuslikest teguritest.

Eile tegi Tallinna börs 16,63 miljoni kroonise päevakäibe juures ligi protsendise languse. Äripäeva indeks fikseerus börsi sulgemisel 343,24 punktil.

Üks silmapaistvamaid aktsiaid oli eile taas tööstussektori liider Norma. Aktsia hind kerkis keskmiselt elavas kauplemises, kus Tallinnas vahetas omanikku 135 579 aktsiat koguväärtusega 2,8 mln kr ning Saksamaa börsidel 46 100 aktsiat koguväärtusega ca miljon krooni, börsipäeva lõpuks 21 kroonile ehk 7,69%. Hinnatõusu toidavad üha uued spekulatsioonid ettevõtte tuleviku osas.

Norma jõuline liikumine, mida eile toetasid ka farmaatsiatehase, Viisnurga ja Estiko aktsia, viis tööstussektori indeksi taas sammukese ülespoole -- +0,91%, 30,89 punktile. Tööstussektor on nüüd pidevalt tõusnud juba pea terve kuu, vaid üks languspäev on sekka sattunud.

Põhinimekirjas peale Norma aktsia eile rohkem tõusjaid ei olnud. Juhtivad aktsiad eesotsas Telekomi ja Hansapanga aktsiaga läbisid päeva jooksul kuni 1,6protsendise languse. Erilist toetust neile ei tulnud eile ka välisturgudelt, kus kauplemine oli väheaktiivne.

Järjekordse raporti pangasektori aktsia kohta avaldas eile Hansa Investments. Seekord ette võetud Ühispangale prognoositakse aasta lõpuks 150 mln kroonist kasumit ja praegust aktsia taset 26 kroonil hinnatakse neutraalseks. Arvestades varem Hansapangale prognoositud 650 kroonist kasumit, on Ühispanga tulemus palju kesisem ja tugevat positiivset reaktsiooni oodata ilmselt ei ole.

Positiivse poole pealt teatas Hansapank eile järjekordsest intresside langetamisest. Kõik märgid viitavad, et vähemalt Hansapanga klientidele on laenamine lihtsamaks ja odavamaks muutumas, mis kindlasti elavdab kohalikku majandust ja seeläbi ka aktsiaturgu.

Hetkel kuum