18 märts 1999

Nokia vahetas juhtkonda

Jorma Ollila oli firma senine tegevdirektor ja 42aastane Pekka Ala-Pietilä, kes eelmisel aastal oli tõusnud Nokia Communications Productsi juhiks, tema asetäitja.

Nokia üheksaliikmelisse juhatusse valiti ainsa uue liikmena Ühendriikide professor Bengt Holmström.

Pikaks veninud firma aastakoosolek otsustas samuti teha lõpu 1980. aastate algul loodud kahe aktsia, A- ja K-aktsia süsteemile ja noteerida edaspidi ühtne Nokia aktsia. A- ka K-aktsia noteerimine lõpeb 12. aprillil.

Koosolek otsustas Nokia aktsia praegust nominaalväärtust poole võrra vähendada ja samal ajal kahekordistada nende arvu.

Nokia juhatuse esimehe ameti maha pannud Casimir Ehrnrooth, keda peetakse Soome majanduse üheks mõjuvõimsamaks meheks, on otsustanud suvel Venezias lahkumispeo korraldada ja edaspidi välismaale elama jääda. Peale Nokia lahkub ta ka UPM-Kymmene ja MeritaNordbankeni juhatusest.

Ehrnrooth on mõnigi kord avaldanud Soome majanduspoliitika kohta kriitilisi arvamusi, mis on osutunud prohvetlikuks. Näiteks 1991. aastal lahkus ta Soome tööstuse keskliidu juhatuse esimehe kohalt, protestides nii valitsuse ja keskpanga valuutakursipoliitika vastu. Hiljem juhtuski see, mida ta oli ennustanud: mark devalveeriti ja kurss lasti vabaks.

Autor: KL

Hetkel kuum