Peep Sooman • 18. märts 1999 kell 22:00

Ober Haus pürib Venemaale ja Poolasse

Kinnisvarafirma juht ning omanik Paul Oberschneider lausus, et Poola kontor kavatsetakse avada Gdanskis juba sellel suvel. Kontori avamine maksab Oberschneideri hinnangul umbes 21 miljonit krooni.

Ober Hausi Poola esinduses hakkab tööle kümmekond inimest.

«Plaanime laienemist ka Moskvasse, sest Venemaa ei ole enam nii riskantne piirkond kui varem,» rääkis Oberschneider. Ta lisas, et Moskva esinduse avamine ei maksa praktiliselt midagi, sest seal võetaks üle üks kohalik kinnisvarafirma.

«Esialgu hakkame uutes esindustes tegelema kinnisvaravahendusega, et turgu tundma õppida,» lausus Oberschneider. Ta tõdes, et see annab hea võimaluse alustada esindatavates piirkondades sobival hetkel ka suuremaid kinnisvaraprojekte.

Areneval Poola ja Vene kinnisvaraturul on potentsiaali, ehkki seal on ka omad riskid, leidis kinnisvarabüroo Arco Vara juhatuse esimees Ivar Siimar. «Eks aasta pärast ole Oberschneideri edukus seal näha,» lisas Siimar.

Hetkel kuum