29 märts 1999

Eksport Rootsi kasvab

Kolmest Balti riigist kasvas 1998. a eksport Rootsi kõige rohkem Eestist. 1997. a võrreldes kasvas see 15% ja selle väärtus oli 7,5 miljardit Eesti krooni. Läti eksport Rootsi samal ajal vähenes 13% võrra ja selle väärtus oli 4,7 miljardit krooni. Leedust on Rootsi hakanud kaupu tooma alles viimasel ajal, mullu kasvas nende sissevedu 14%. Rootsi importis Leedust kaupu 1,4 miljardi krooni eest. Kokku vedas Rootsi eelmisel aastal kolmest Balti riigist sisse kaupu 13,7 miljardi Eesti krooni eest, mis ületab näiteks Poolast toodud kaupade väärtuse 3,3 miljardi võrra.

Nagu rõhutas Rootsi kaubandusminister Leif Pagrotsky, aitavad kaubandussidemed Rootsil luua kolme Baltimaaga usalduslikke suhteid, parandada seal hõivet ja suurendada ostujõudu, mis tuleb kasuks nende kolme riigi majanduse arengule.

Rootsi enda eksport suurenes Eestisse, Lätti ja Leedusse 1998. a 16% ja selle väärtus oli 12,7 miljardit Eesti krooni.

Autor: DI

Hetkel kuum