29 märts 1999

Järvan valib ministeeriumi kantsleri ja nõuniku koha vahel

Järvani sõnul on rahandusminister Siim Kallasel vaja aega, et selgitada, kas ministeeriumile on Agu Lellepi asemele vaja uut kantslerit.

«Asjaolud peavad natuke selgima,» ei eitanud Järvan Kallase tehtud ettepanekut. Järvan ütles, et väga tõenäoline on tema jätkamine uue peaministri Mart Laari majandusnõunikuna.

Kuni Kallas ja Laar vajadusi selgitavad ja asjaoludega tutvuvad, töötab Järvan Eesti Pangas, kuna tema tööleping oli Mart Siimanni nõunikuks olemise ajaks vaid peatatud. Esialgu kavatseb Järvan paar nädalat puhkust võtta.

Eelmisel nädalal ametisse astunud Laar peab endale lahkunud majandusnõunike Heido Vitsuri, Heino Viigi ja Järvani asemele uued leidma.

Laari büroo juhataja Matti Maasikas ütles, et Laar ei kavatse palgata kolme majandusnõunikku, sõltuvalt persoonidest tuleb neid üks või kaks. Uus rahandusminister Siim Kallas võib aga välja vahetada ministeeriumi senise kantsleri Agu Lellepi, keda on süüdistatud liigses Ühispanga eelistamises. Ka on Lellepit süüdistatud Maapanga soosimises, mistõttu jäi kriisipanka pool miljardit krooni riigi raha. Lellepi asemele pakub Kallas Järvani kandidatuuri.

Autor: BNS

Hetkel kuum