30. märts 1999 kell 22:00

Venemaa häkkerid ründavad Valget Maja

Valge Maja kodulehekülg whitehouse.gov on populaarne rünnakute objekt: ametiisikute teatel tehakse iga päev sinna tosinkond rünnakukatset, mis seni on tagasi löödud. Nüüd ei olnud koduleheküljega võimalik ühendust võtta terve pühapäeva kuni esmaspäeva hommikuni kell 10. Ametliku teate kohaselt ei olnud tegemist välise rünnakuga, vaid sisemise veaga.

Samal päeval ilmus USA päris mitmele webi koduleheküljele analoogne pilt, kus NATO-l ja president Bill Clintonil soovitatakse Serbiast lahkuda. Nagu teatas Moskva internetileht Gazeta.Ru, on selle taga Vene häkkerid, kellel oli õnnestunud ka Valge Maja ruuter ümber suunata.

Arvutiekspertide sõnul võis USA Valge Maja kodulehekülg olla suletud kolmel põhjusel. Kas ruuteri mujale suunatuse, tarkvaravea või rünnakutest ülekoormatuse tõttu. Auditifirma KPMG arvutisüsteemi turvalisuse eest vastutav Peter Shipley ütles, et ülekoormatuse vastu on raske võidelda, kuid sellest saab tundidega jagu, terve päeva kestev tarkvaraviga Valges Majas on ebatõenäoline ning ruuteri korrastamine ei tohiks ka 24 tundi aega võtta.

Autor: WN

Hetkel kuum