• Jaga lugu:

  Venemaa häkkerid ründavad Valget Maja

  Valge Maja kodulehekülg whitehouse.gov on populaarne rünnakute objekt: ametiisikute teatel tehakse iga päev sinna tosinkond rünnakukatset, mis seni on tagasi löödud. Nüüd ei olnud koduleheküljega võimalik ühendust võtta terve pühapäeva kuni esmaspäeva hommikuni kell 10. Ametliku teate kohaselt ei olnud tegemist välise rünnakuga, vaid sisemise veaga.
  Samal päeval ilmus USA päris mitmele webi koduleheküljele analoogne pilt, kus NATO-l ja president Bill Clintonil soovitatakse Serbiast lahkuda. Nagu teatas Moskva internetileht Gazeta.Ru, on selle taga Vene häkkerid, kellel oli õnnestunud ka Valge Maja ruuter ümber suunata.
  Arvutiekspertide sõnul võis USA Valge Maja kodulehekülg olla suletud kolmel põhjusel. Kas ruuteri mujale suunatuse, tarkvaravea või rünnakutest ülekoormatuse tõttu. Auditifirma KPMG arvutisüsteemi turvalisuse eest vastutav Peter Shipley ütles, et ülekoormatuse vastu on raske võidelda, kuid sellest saab tundidega jagu, terve päeva kestev tarkvaraviga Valges Majas on ebatõenäoline ning ruuteri korrastamine ei tohiks ka 24 tundi aega võtta.
  Autor: WN
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.