Tõnis Oja • 4. aprill 1999 kell 22:00

Rubla pööras taas langusesse

Valuutaturgudel valitses neljapäeval pühade-eelne vaikelu. Dollari kurss tugvnes jeeni suhtes. Euro liikus ilma kindla suunata. Positiivse tõuke andsid Euroopa ühisrahale president Jeltsini püüdlused kokku kutsuda kaheksa juhtiva tööstusriigi välisministrite hädaistung Jugoslaavia konflikti lõpetamiseks. Eurot nõrgestavaks faktoriks on ja jääb Euroopa majanduskasvu aeglustumine.

Euroopa keskpanga nõukogu liikme Arnout Wellinki sõnul jääb Euroopa rahaliidu 11 liikmesriigi 1999. aasta majanduskasv allapoole Euroopa Komisjoni prognoositud 2,2 protsenti. Analüütikud on mures peaaegu olematu inflatsiooni pärast, millel ei paista lõppu tulevat. Järjest enam kasvab nende hulk, kes usuvad, et Euroopa keskpank alandab järgmisel nõukogu koosolekul repomäära 25 baaspunkti võrra, kostub ka hääli, et 50punktiline intressilangus pole võimatu.

Neljapäeva õhtul oli dollari kurss 14,5048 krooni.

Venemaa keskpank kehtestas rubla ametlikuks kursiks reedel 24,29 USD/RUB, mis on võrdne 23. märtsil kehtestatud madalaima kursiga pärast augustikuist devalveerimist.

Hetkel kuum