4. aprill 1999 kell 22:00

Taani kindlustusfirma Codan tuleb Balti turule

Läti majandusminister Ainars Shlesers oli Taanis visiidil ja kohtus seal juhtivate Taani firmade ning Taani tööandjate liidu Dansk Industri esindajatega. Tema pressiesindaja Juris Kamelis ütles, et Codan tahab kõigepealt osta Leedu kindlustusfirma ning liikuda sealt edasi Eesti ja Läti turule.

Kamelis ei välista, et Codan jõuab Lätti juba enne selle aasta lõppu. Märtsi viimastel päevadel püüdis Codan teha vaenulikku pakkumist Tryg-Balticale, mis parajasti oli ühinemas Unibankiga, pakkudes 15% rohkem kui Unibank ehk 10 mld Taani krooni tolle 8 mld vastu. Tryg-Baltica vastas aga Codanile, et ta ei soovi sellega ühinemist arutada. Unibanki erakorraline aktsionäride koosolek hakkab Tryg-Balticaga ühinemist arutama 13. aprillil. Codan on teatanud, et soovib osta veel Rootsi Trygg-Hansat, Soome Pohjolat ja Norra Vestat.

Autor: Reinut Kallaste

Hetkel kuum