12. aprill 1999 kell 22:00

Vene autojuhid ähvardavad

Venemaa transpordifirmade liit saatis STT teatel AKT-le kirja, ähvardades soomlasi vastumeetmetega, kui need aktsioonist ei loobu, ütles Vene kaugsõidujuhtide ühenduse ekspert Konstantin sharshakov, avaldades imestust, et soomlaste aktsioon on suunatud just Vene veokite vastu. «Eestlased ja valgevenelased sõidavad odavamalt kui venelased,» ütles ta.

Soome transporditöötajad lõpetasid möödunud neljapäevast Vene veokite kauba peale- ja mahalaadimise sadamates.

AKT esimees Kauko Lerhikoinen ütles eile, et Vene poole ähvardused ei ole Soome transporditöötajate seisukohta muutnud, kuid nad on valmis läbirääkimislaua taha istuma. sharshakov teatas, et Vene pool ei hakka seni läbirääkimisi pidama, kuni Soome ühepoolne aktsioon jätkub.

Vene pool on ähvardanud tõkestada Soome veokite edasipääsu Torfjanovka piiripunktist. Venemaa transporditöötajad on lubanud pöörduda ka valitsuse poole palvega raskendada Soome poolel täiendavate sissesõidulubade saamist. Venemaa transpordifirmade juhid kaaluvad hüvitise nõudmist boikoti tõttu saadud kahju eest.

Autor: BNS

Hetkel kuum