• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kvartalitulemused annavad lootust

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil langesid eile taas, ainsana suutis vastuvoolu liikuda hommikul turgu kasumiteatega üllatanud Norma aktsia.
  ÄP indeks tegi keskpärase 19,5 miljoni kroonise kauplemismahu juures 1,53protsendilise kukkumise ja lõpetas börsipäeva 347,91 punktil.
  Nagu mainitud, suutis eile ainsana plusspoolele jääda Norma aktsia, mille hind kerkis päevaga 3,86%. Norma oli ühtlasi ka börsisüsteemi enimkaubeldud aktsia ja seda nii käibelt (5,86 mln kr) kui tehingute arvult (82 tehingut).
  Tähelepanu keskpunkti tõstis Norma aktsia hommikune, oodatust päeva võrra varasem esialgsete majandustulemuste teatamine. Esimese hooga viis teade ettevõtte 32,3 mln kroonisest kasumist aktsia hinna börsil rohkem kui 10%ga plussi, kuid mõne aja möödudes turg kainenes ja aktsia hind sulgus vaid 3,86 protsendiga plussis.
  Nagu tabavalt märkis Beeta Varahalduse maakler Tarmo Lehtmets, pole teada, millest kahanenud käibe juures suur kasum tekkinud on. Raske siiski uskuda, et ühe ja sama tegevuse juures (turvavööde tootmine) on võimalik suurendada tegevusmarginaali sedavõrd järsult. Täpsema aruande on ettevõte praegustel andmetel lubanud avaldada 27. aprillil.
  Küllalt elav, kuid langussuunas kauplemine toimus ka tänase päeva kahe eeldatava tegija, Hansapanga ja Ühispanga aktsiaga -- käibed vastavalt 3,5 ja 3,1 mln kr. Hansapanga aktsiat mõjutas eile küllalt märkimisväärselt Helsingi börsil üles seatud suurem müügikorraldus, mis tõi aktsia hinna seal rohkem kui 10 mln kroonise käibe juures 84,5 kroonile.
  Ühispanga aktsia välisturgudel samaväärset huvi ei leidnud, küll aga tegi Ühispank eile õhtul Helsingi börsil teatavaks juba oma I kvartali tulemsed -- märtsi kasum 9,9 mln kr ja kvartalis 20 mln kr. Ühispangal on see aasta parim tulemus, mis lubab ka Hansapangalt korralikku tulemust oodata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.