• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisosalusega kindlustajad äratavad rohkem usaldust

  ASi In Bro & Partners nõukogu esimees Ivar Virkus ütles eile, et võrdselt hinde B saanud välismaiste kindlustuskontsernide tütarfirmad Seesam, Inges ja Sampo Kindlustus omavad konkurentidega võrreldes hajutatumat kindlustusportfelli. «Neil pole näiteks suure kahjususega liikluskindlustuse osakaal eriti suur, ka nende omanike taust lubab kliendile tunnet, et tema kahjud ei jää käsitlemata ning välja maksmata,» rääkis Virkus.
  Nordika Kindlustus hoiab vaatamata tugevale rentaablusele oma investeeringuid vähe likviidsetes ja raskesti hinnatavates vahendites, põhjendas Virkus Nordika langemist eelmise aasta üheksa kuu reitingu neljandalt kohalt praegusele kuuendale kohale.
  Usaldusreitingus C ja D hindeid saanud ASA, Leksi ja Salva Kindlustuse probleemideks on Virkuse sõnul suur kahjusus ja kulude tase. «Kaks aastat tagasi ei osatud praegust turu seisakut ette näha ning ehitati endale büroohooneid ning osteti üksteiselt tööjõudu üle, mis kulud suureks ajas,» märkis ta.
  Leks Kindlustuse finantsdirektor Aarne Orav ütles, et tal on raske usaldusreitngut kommenteerida, kuna ta pole tutvunud reitingu koostamise metoodikaga. «Kui selles reitingus on rõhku pandud finantsnäitajatele, siis edetabelis tahapoole jäänud Leksi osas ei ole midagi vastu vaielda. Leksi 67,2 miljoni kroonine kahjum oli tõepoolest suur,» rääkis ta.
  Kindlustusseltside liidu direktor Katrin Hanko ütles, et In Bro & Partnersi tehtud usaldusreiting on Eesti seni tehtutest põhjalikem ja sisaldab kõige rohkem analüüsi. «Loomulikult on kõigis reitingutes teatud määral subjektiivsust, mistõttu neid ei saa võtta viimase tõena,» rääkis ta, «mingi pildi ta kindlustusseltside olukorrast annab.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.