Silva Männik • 15. aprill 1999 kell 22:00

Välisosalusega kindlustajad äratavad rohkem usaldust

ASi In Bro & Partners nõukogu esimees Ivar Virkus ütles eile, et võrdselt hinde B saanud välismaiste kindlustuskontsernide tütarfirmad Seesam, Inges ja Sampo Kindlustus omavad konkurentidega võrreldes hajutatumat kindlustusportfelli. «Neil pole näiteks suure kahjususega liikluskindlustuse osakaal eriti suur, ka nende omanike taust lubab kliendile tunnet, et tema kahjud ei jää käsitlemata ning välja maksmata,» rääkis Virkus.

Nordika Kindlustus hoiab vaatamata tugevale rentaablusele oma investeeringuid vähe likviidsetes ja raskesti hinnatavates vahendites, põhjendas Virkus Nordika langemist eelmise aasta üheksa kuu reitingu neljandalt kohalt praegusele kuuendale kohale.

Usaldusreitingus C ja D hindeid saanud ASA, Leksi ja Salva Kindlustuse probleemideks on Virkuse sõnul suur kahjusus ja kulude tase. «Kaks aastat tagasi ei osatud praegust turu seisakut ette näha ning ehitati endale büroohooneid ning osteti üksteiselt tööjõudu üle, mis kulud suureks ajas,» märkis ta.

Leks Kindlustuse finantsdirektor Aarne Orav ütles, et tal on raske usaldusreitngut kommenteerida, kuna ta pole tutvunud reitingu koostamise metoodikaga. «Kui selles reitingus on rõhku pandud finantsnäitajatele, siis edetabelis tahapoole jäänud Leksi osas ei ole midagi vastu vaielda. Leksi 67,2 miljoni kroonine kahjum oli tõepoolest suur,» rääkis ta.

Kindlustusseltside liidu direktor Katrin Hanko ütles, et In Bro & Partnersi tehtud usaldusreiting on Eesti seni tehtutest põhjalikem ja sisaldab kõige rohkem analüüsi. «Loomulikult on kõigis reitingutes teatud määral subjektiivsust, mistõttu neid ei saa võtta viimase tõena,» rääkis ta, «mingi pildi ta kindlustusseltside olukorrast annab.»

Hetkel kuum