• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankade tulemus ei rahulda turgu

  Pankade kauaoodatud majandustulemuste selgumine ei suutnud börsile raha juurde meelitada ja võetud positsioonide likvideerimine viis liideraktsiate hinnad langusele.
  Pärast keskpäevast Hansapanga tulemuste selgumist võttis hommikul taset hoidnud börs suuna järsult allapoole ja ÄP indeks sulgus kauplemispäeva lõpus 1,17%ga miinuses, 343,84 punktil. Börsisüsteemi päevakäive ulatus registreeritud 207 tehingu tulemusel 22,32 miljoni kroonini.
  Nagu mainitud, reageerisid investorid Hansapanga tulemuste selgumisele reedel müügilainega, näidates nii oma mõningast pettumust. Tegelikult võib siiski öelda, et pankade majandustulemused jäid laias laastus oodatud tasemele. Midagi põrutavat Hansapanga 41- ja Ühispanga 10miljonises kuukasumis loomulikult polnud ja seetõttu ei tekkinud potentsiaalsetes investorites ka piisavat ostmishuvi. Mitmed spekulatiivse iseloomuga investorid mängisid aga just reedese päeva peale ja ilmselt olid vaatamata börsi reageeringule sunnitud oma positsioonid likvideerima.
  Aktsiahindade reedeseid muutusi jälgides võib näha, et suurema pettumuse valmistas turule Ühispank, mille aktsia hind kukkus päevaga 4,88%. Ühispanga 10 mln kroonine kasum annab küll positiivse signaali, et pank on lõpuks ometi stabiilselt plusspoolele kerkinud, kuid nii suure tegevusmahu juures ei anna kasuminumber üksi siiski kindlust.
  Võrreldes Ühispanga tulusid ja kulusid eelmise aasta näitajatega on näha, et aastaga on tegevuskulud kasvanud pea kaks korda, samas tegevustulude kasv on olnud vaid 22%, mis viitab selgelt, et panga kulud on kasvanud kiiremini, kui tulubaasi kasv oleks seda lubanud.
  Ühispanga bilansist paistab välja ka, et hoolimata laenuportfelli paarisaja miljoni kroonisest kasvust on provisjonid hoopis 6 miljoni võrra vähenenud. On üpris selge, et veidi teistsuguse provisjoneerimispoliitika korral oleks võinud Ühispank olla hoopis 10 miljoniga kahjumis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Enefit Greeni aktsiaga kauplejad ummistasid internetipangad
Enefit Greeni aktsiatega kauplemine oli niivõrd aktiivne, et see tekitas probleeme nii LHV internetipangas kui Tallinna börsi kodulehel.
Enefit Greeni aktsiatega kauplemine oli niivõrd aktiivne, et see tekitas probleeme nii LHV internetipangas kui Tallinna börsi kodulehel.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Poplauljast suurärimeheni: Enefiti krabanud investorid kavatsevad aktsiaid kõvasti hoida TOP: 1333 suuremat investorit
Neljapäeval kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Neljapäeval kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.