Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankade tulemus ei rahulda turgu

  Pankade kauaoodatud majandustulemuste selgumine ei suutnud börsile raha juurde meelitada ja võetud positsioonide likvideerimine viis liideraktsiate hinnad langusele.
  Pärast keskpäevast Hansapanga tulemuste selgumist võttis hommikul taset hoidnud börs suuna järsult allapoole ja ÄP indeks sulgus kauplemispäeva lõpus 1,17%ga miinuses, 343,84 punktil. Börsisüsteemi päevakäive ulatus registreeritud 207 tehingu tulemusel 22,32 miljoni kroonini.
  Nagu mainitud, reageerisid investorid Hansapanga tulemuste selgumisele reedel müügilainega, näidates nii oma mõningast pettumust. Tegelikult võib siiski öelda, et pankade majandustulemused jäid laias laastus oodatud tasemele. Midagi põrutavat Hansapanga 41- ja Ühispanga 10miljonises kuukasumis loomulikult polnud ja seetõttu ei tekkinud potentsiaalsetes investorites ka piisavat ostmishuvi. Mitmed spekulatiivse iseloomuga investorid mängisid aga just reedese päeva peale ja ilmselt olid vaatamata börsi reageeringule sunnitud oma positsioonid likvideerima.
  Aktsiahindade reedeseid muutusi jälgides võib näha, et suurema pettumuse valmistas turule Ühispank, mille aktsia hind kukkus päevaga 4,88%. Ühispanga 10 mln kroonine kasum annab küll positiivse signaali, et pank on lõpuks ometi stabiilselt plusspoolele kerkinud, kuid nii suure tegevusmahu juures ei anna kasuminumber üksi siiski kindlust.
  Võrreldes Ühispanga tulusid ja kulusid eelmise aasta näitajatega on näha, et aastaga on tegevuskulud kasvanud pea kaks korda, samas tegevustulude kasv on olnud vaid 22%, mis viitab selgelt, et panga kulud on kasvanud kiiremini, kui tulubaasi kasv oleks seda lubanud.
  Ühispanga bilansist paistab välja ka, et hoolimata laenuportfelli paarisaja miljoni kroonisest kasvust on provisjonid hoopis 6 miljoni võrra vähenenud. On üpris selge, et veidi teistsuguse provisjoneerimispoliitika korral oleks võinud Ühispank olla hoopis 10 miljoniga kahjumis.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Viljakasvatajad said eelmisel aastal hea saagi
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.