• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ükski võlanõue pole lootusetu

  Enne kui võlga ehk debitoorset võlgnevust nõudma hakata, peab selgitama, kes üldse on nõudeõiguslik isik. Kohustused tekivad tsiviilkoodeksi paragrahvi 163 kohaselt kas lepingutest või muudest seadusega ette nähtud alustest.
  Kui laen või krediit on välja antud dokumente, näiteks laenulepingut, üleandmis-vastuvõtmisakti, saatelehte-arvet, vormistamata, pole võimalik võlga sisse nõuda.
  Iga kreeditor peab enne krediidi andmist mõistma, millise riski ta võtab. Riske on võimalik käenduste, pantide või garantiidega maandada.
  Kui krediidisaaja või laenaja tegevusel on kriminaalkuriteo tunnused, peab selle kohta esitama avalduse politseile.
  Tihti aetakse segi, millal on tegemist krediidisaaja või laenaja kriminaal-, millal tsiviilvastutusega. Laenu andmine võib olla seotud ametialase kuriteo või lohakusega, riisumisega omastamise või raiskamise teel.
  Eeltoodud juhtudel peab tööandja kas oma sisekontrolli või auditit kasutades koostama ja esitama avalduse õiguskaitseorganitele ning üle andma asjasse puutuvad dokumendid.
  Tööandja või siseaudiitor peab üle andma peale avalduse ka sisemise juurdluse tulemused, kokkuvõtte, mis koosneb asjaga seotud isikute seletuskirjadest, originaaldokumentidest, audiitori ja raamatupidamisrevisjoni aktidest. Tihti polegi politsei töö halb, vaid viga peitub halvasti ette valmistatud ja poolikult üle antud materjalides.
  Kui kohus mõistab võlgnikult välja võlasumma ning lahend jõustub, läheb see täitmisele täitevmenetluse seadustiku kohaselt ja seda igal juhul.
  Viimane peab toimuma rangelt seaduse kohaselt, seejuures nii võlgniku kui sissenõudja õigusi ja kohustusi jälgides.
  Igasugune täitevmenetlus vajab järelevalvet ning otstarbekas on siin kasutada asjatundjat.
  Autor: Erkki Osolainen
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rimi turundusjuht: kolm suurimat muret on praegu meie inimesed, inimesed ja veel kord inimesed
Uute karmimate piirangute aeg esitab suure väljakutse kaupluste töötajatele, sest iga ukse ette meil turvameest panna ei ole, kirjutab Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Arro.
Uute karmimate piirangute aeg esitab suure väljakutse kaupluste töötajatele, sest iga ukse ette meil turvameest panna ei ole, kirjutab Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Arro.
Tesla aktsia on mulle toonud mõne kuuga 70% kasumit Tulemused ületasid jällegi analüütikute ootuseid
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Rail Baltica projekt allkirjastas pea 20miljonilise toetuslepingu
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Purginappus ja hinnatõus kimbutavad õlletootjat
Alumiiniumpurkide tarnekindlus on võrreldes suvega küll paranenud, kuid nõudlus on endiselt pakkumisest suurem, rääkis Saku Õlletehase tootmisjuht Marite Mets. Hinnatõus pitsitab tootjat igast nurgast ning näiteks euroaluste hind on suvega võrreldes kahekordistunud.
Alumiiniumpurkide tarnekindlus on võrreldes suvega küll paranenud, kuid nõudlus on endiselt pakkumisest suurem, rääkis Saku Õlletehase tootmisjuht Marite Mets. Hinnatõus pitsitab tootjat igast nurgast ning näiteks euroaluste hind on suvega võrreldes kahekordistunud.