• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ajaloohõnguga loob restoran romantikat

  asukoht: Tallinn, Raekoja plats 5
  tellija: Karl Friedrichi restoran
  ehitaja: Restor
  sisekujunduse maksumus: alla 1 mln krooni
  sisekujundaja: Priit Põldme
  Karl Friedrichi restorani esimene korrus on juba kuu aega uue näoga. Kaks aastat tagasi tehtud huvitava ja omapärase sisekujunduse asemel taotletakse antiikmööbli, tekstiili, tammelaudadest põranda ja mahedate toonide abil rohkem hubasust ja romantikat.
  Karl Friedrichi restorani esimese korruse sisekujunduse muutmisele mõeldi juba aasta enne teostust, põhitööd aga tehti kolme nädalaga.
  Kolmest täiesti erinevast ruumist esimene meenutab oma sisustuselementide ja tumesinise seinaga Saku õlletehase kaubamärki. See oli ka sisekujundaja Priit Põldme taotlus, sest Saku õlletehas on Karl Friedrichi restorani osanik.
  Teist ruumi võiks nimetada mõisatoaks. Hubasust loovad tammelaudadest põrand, antiikmööbel, tekstiilkardinad, laudlinad, pildid seintel, alabastrist lühter ja seinavalgustid, mis tuli Hispaaniast kuus nädalat ette tellida.
  Elegantsena mõjub valge Inglisamaalt tellitud Buckinghami serviis. Kolmas tuba on hele veranda, mis loob suvemeeleolu. Ühes seinas ripub suur lõuendile trükitud eelmisel sajandivahetusel tehtud foto, mis annab kliendile teada, et restoranipidamisel on selles majas pikad traditsioonid.
  Restorani esimese korruse sisekujundustööde eelarve jäi alla 1 mln krooni.
  Karl Friedrichi restorani õlleruumis taastati mitme sajandi vanuste talamaalingute värvid ja kujundid, 17. sajandist pärit maja aknalaudadel võivad õllesõbrad istuda ja raekojaplatsil toimuvat jälgida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.