21. aprill 1999 kell 22:00

Ajaloohõnguga loob restoran romantikat

asukoht: Tallinn, Raekoja plats 5

tellija: Karl Friedrichi restoran

ehitaja: Restor

sisekujunduse maksumus: alla 1 mln krooni

sisekujundaja: Priit Põldme

Karl Friedrichi restorani esimene korrus on juba kuu aega uue näoga. Kaks aastat tagasi tehtud huvitava ja omapärase sisekujunduse asemel taotletakse antiikmööbli, tekstiili, tammelaudadest põranda ja mahedate toonide abil rohkem hubasust ja romantikat.

Karl Friedrichi restorani esimese korruse sisekujunduse muutmisele mõeldi juba aasta enne teostust, põhitööd aga tehti kolme nädalaga.

Kolmest täiesti erinevast ruumist esimene meenutab oma sisustuselementide ja tumesinise seinaga Saku õlletehase kaubamärki. See oli ka sisekujundaja Priit Põldme taotlus, sest Saku õlletehas on Karl Friedrichi restorani osanik.

Teist ruumi võiks nimetada mõisatoaks. Hubasust loovad tammelaudadest põrand, antiikmööbel, tekstiilkardinad, laudlinad, pildid seintel, alabastrist lühter ja seinavalgustid, mis tuli Hispaaniast kuus nädalat ette tellida.

Elegantsena mõjub valge Inglisamaalt tellitud Buckinghami serviis. Kolmas tuba on hele veranda, mis loob suvemeeleolu. Ühes seinas ripub suur lõuendile trükitud eelmisel sajandivahetusel tehtud foto, mis annab kliendile teada, et restoranipidamisel on selles majas pikad traditsioonid.

Restorani esimese korruse sisekujundustööde eelarve jäi alla 1 mln krooni.

Karl Friedrichi restorani õlleruumis taastati mitme sajandi vanuste talamaalingute värvid ja kujundid, 17. sajandist pärit maja aknalaudadel võivad õllesõbrad istuda ja raekojaplatsil toimuvat jälgida.

Hetkel kuum