• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EVEA juhiks Stahli asemel Sinijärv

  Sinijärv ütles, et toob EVEA kaudu Eestisse Euroopa Liidu programmid, mis aitavad väikeettevõtetel laene garanteerida ning kaitsevad neid ametnike ja suurettevõtete omavoli vastu. Ta selgitas, et väikeettevõtjate probleemiks on liiga väike omakapital laenu saamiseks, mis hõlbustab ettevõtte ülevõtmist krediteerimise sildi all.
  Sinijärv lausus, et EVEA eelmine president Indrek Stahl ebaõnnestus, sest tal puudus laiem kogemus väikeettevõtlusest.
  Indrek Stahli sõnul põhjustas EVEA mulluse allakäigu kriis maailma majanduses ja Eesti pankade halb juhtimine. Ta kinnitas, et EVEA juhtidel puudus informatsioon väike- ja keskmiste ettevõtjate tegelikust olukorrast. «Kui ettevõtjal oli valida, kas maksta EVEA liikmemaks või tasuda võlgu olev arve, otsustas ta viimase kasuks,» märkis Stahl.
  Aprilli alguses seadsid kaubandus-tööstuskoja EKTK liikmed vajaduse raskustesse sattunud EVEA elushoidmise suhtes kahtluse alla. Stahl süüdistas EKTKd EVEA suretamises liikmete ülemeelitamise teel. EKTK juht Toomas Luman lükkas Stahli süüdistused tagasi.
  «Ma usun, et Sinijärv pole Ivan Sussanin, kes EVEA sohu veab,» lausus Luman eile. «Kui oleks endist juhti usaldatud, oleks ta tagasi valitud.»
  Mullu ligi 144 000 krooniga kahjumisse jäänud EVEA vähendas 1,5 miljoni kroonist eelarvet tänavu ligi miljonini, kärpides näiteks tööjõukulusid rohkem kui kaks korda.
  Riivo Sinijärv on osaühingu Kemotex-Bio juht, ta on töötanud Eesti suursaadikuna Suurbritannias ning välisministrina. Sinijärv on EVEA asutaja ja esimene president.
  EVEA 331 liikmest osales eilsel suurkogul 95 ettevõtte esindajad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Analüüs: negatiivsus kurnab Eesti puidutööstureid, on väsimise ja loobumise märke
Eesti ekspordi ühe alustala, puidutööstuse käekäiku iseloomustavad ühelt poolt head majandustulemused, ent teisalt valdkonna ebakindlusest kantud riskitegurid, kirjutab KPMG Balticsi tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportile antud kommentaaris.
Eesti ekspordi ühe alustala, puidutööstuse käekäiku iseloomustavad ühelt poolt head majandustulemused, ent teisalt valdkonna ebakindlusest kantud riskitegurid, kirjutab KPMG Balticsi tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportile antud kommentaaris.
Tesla aktsia on mulle toonud mõne kuuga 70% kasumit Tulemused ületasid jällegi analüütikute ootuseid
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Rail Baltica projekt allkirjastas pea 20miljonilise toetuslepingu
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.